Jag har inte kunnat besöka er eller svara på era mail…

I måndagskväll åskade det lite grann. Vi har åskskydd men det har hänt att åskan inte bryr sig om det utan löper vidare i alla fall.

Första gången det hände tog åskan allt den kunde, tv, video, mikro, dator, telefon och kretskortet till pannan.

Vi är ganska utsatta för vi ligger sist på linjen. Så för säkerhets skull drar vi ur allting.

Men på måndagskväll hann jag inte dra ur ingående telelinje förrän det small till ordentligt och så var vi utan telefon, modem och router. Datorn klarade sig.

Ja, det var att felanmäla telefonen. På tisdagen ringde vi igen och då svarade de att det var ett tekniskt fel. Senare på tisdagen kom en reparatör ut och kollade och mätte upp ledningen och den var okej. Han mätte då upp inne och det visade sig att modemet hade pajat liksom routern.

Gubben fick hämta ut ett nytt modem i Västerås och köpte samtidigt en ny router. Trådlös.

Tyvärr så verkade det vara många som blivit drabbade för när Gubben var och skulle hämta nytt modem behövde han inte säga något utan expediten bara räckte fram ett modem och nickade menande.

Äldste sonen kom och fixade installeringen av nya trådlösa routern. KUL! Nu funkade allt även nätet. Tjolahoppsansa! Klockan var väl så där en 21.30.

Jag knåpade ihop en midsommargåva och hann skicka den till de flesta av er. Sedan gav nätet upp. NEJ, NEJ!

Gubben ringde på onsdag förmiddag och anmälde nätet. Jaha, generalfel igen, Västerås, Eskilstuna och Strängnäs. De jobbade för fullt på det, men trodde det skulle ta hela natten.

Gubben ringde i morse igen. Nej, de jobbade fortfarande på det.

I går på midsommaraftons förmiddag hade det kommit tillbaka. Men nej, på eftermiddagen försvann strömmen. Gu ske lov i bara någon timme.

Jag kommer att besöka er lite senare under helgen eller efter, det beror på mina gäster.

Ha det bra och fortsatt Trevlig Midsommar!

Blog Image