Usch, vi varit utan fast telefoni i 2 dagar, och har inte haft Internet heller. Våra mobiler fungerar jättedåligt. Det finns inte tillräcklig täckning ute hos oss. Detta har vi felanmält och poängterat i flera år, men inget görs. Jag har läst att bolagen kan förstärka signalerna från sina master. Men de verkar okunniga om det när man ringer. Man tycker att folk som arbetar med detta ska kunna, för jag som lekman kan absolut ingenting om sådant.

Gubben åkte till grannen, ca 1.4 km härifrån, och deras telefon fungerade så han ringde från dem och felanmälde vår telefon och sa att det var viktigt eftersom mobilerna inte hade täckning så man kunde föra ett samtal i dem. Kvinnan som tog emot anmälan sa att vi skulle dra ur alla telefonkontakter vänta minst en halv timme och sedan sätta i en telefon och prova. Fungerade det inte efter denna åtgärd skulle vi ringa igen. Hon ville ha mobilnumren. Gubben förklarade det här med täckningen och att vi tjatat om det i flera år men inget har hänt.

Åtgärden fungerade inte. Gubben kunde inte åka till 1.4 km grannen som nu inte var hemma utan i stan och handlade. Han åkte vidare till nästa ca 3 km-bort grannen och ringde därifrån.

Han meddelade kvinnan i felanmälan resultatet och då ville kvinnan ha mobilnumren så teknikern kunde ringa och höra att vi var hemma så han kunde komma? mobilerna … jag sa ju att det inte fanns täckning …

Kvinnan sa att det kunde ta upp till 5 dygn för att få det åtgärdat.

I går morse åkte min svärdotter och jag med min mamma till ögon igen. Mamma har grönstarr på ena ögat och man mäter trycket i hennes ögon ganska ofta, vilket är jättebra.

Efteråt följde jag med min svärdotter hem för att från deras telefon åter ringa om vår telefon.

En kille svarade och han sa att de höll på med det, men det kunde ta tid. Jag berättade att det var mycket viktigt att vi får telefonen fixad omgående eftersom våra mobiler inte fungerar hemma hos oss och att om något inträffar t.ex. om gubben eller någon som besöker oss får en infarkt eller så, kan jag inte springa omkring på 16 300 kvadratmeter tomt och leta en fläck med täckning för att ringa efter ambulans. Nä, det höll han med om. Men han hade inte hand om mobiler så jag bad att bli kopplad dit och gjorde åter en anmälan om täckningen.

Så på em kom en reparatör. Han hade mätt att linjen till telestationen fungerade det, men att mellan den och oss var något fel. Han gick och mätte upp linjen hela vägen och hittade ett fel som han åtgärdade. Men det hjälpte inte, ingen signal i telefonen. Han mätte vidare. Det visade att det fanns ett fel, ett brott, någonstans men inte var. Det slutade med att han fick byta ut ledningen 100-150 meter. Då FUNGERADE det. Då var klockan 21 på kvällen. Du är Guld värd, sa vi till killen och vi uppskattar innerligt att du fixade detta åt oss. JÄTTETACK!

Han tackade så mycket för fika och macka som han hade fått tidigare och önskade en fin helg, drack lite Cola och drog hem till familjen som väntade med sallad. Vi bad att han skulle hälsa familjen och tacka att vi fått låna honom så här en fredagskväll. Han hade jour sa han.

Många kramar till er!

Blog ImageBlog ImageNya teleledningen på plats.