Ja, nu har den också gått. Oj oj oj, vad fort det går. Nu har vi ju Kristihimmelfärd den här veckan så många jobbar nog kort vecka.

Vi har haft fint väder hela helgen fast i går senare på dagen kändes det kyligt när solen försvann bakom stora moln.

Vi har haft det trevligt med vänner och hundar. Men vi grillade inte. Jag gjorde allt i ugnen för hela helgen på en gång. Det var fiskfiléer, kotletter och rådjurslever.

Vi har klippt gräs,(inte allt) rensat och röjt efterkanterna och påtat lite och njutit.

Vinbärsbuskarna var det min svärmor som brukade sköta om och de bar alltid så mycket bär. Nu när hon inte finns så försöker vi själva. Hon sa alltid att man bara skulle ta bort allt skadat och det som växte fel inne i busken och gamla grenar som gav dåligt med bär klippte man av vid basen så nya kraftiga skott kunde skjuta upp från basen. Bären kommer på föregående års grenar.

Vi har fått en bok ”Konsten att beskära buskar och träd” av Torstens kusin som inte längre bor i villa. Vi får väl lusläsa den… hihi

Jag fotade maskrosorna som kommit upp efter klippningen. Denna stora gräsyta och en till hälften så stor, var en gång i tiden åker åt soldaten som bodde här.

Jag står på en stor sten eller bergknalle som sticker upp några dm mitt i åkern och fotar åt öst. Lilla Moa är på väg mot plommon- och körsbärsträden som blommar. Längs bak skymtar blommande hägg.

Detta är gamla soldattorpet.

Denna bild är mot väster. Bergknallen syns lite.

Bild på de blommande jättegamla päronträden utanför huset på framsidan.

Det är så mysigt att på morgonen ta en kopp kaffe med ut på trappan och höra suset av alla insekter som far bland blommorna.

I dag regnar det, så det blir mest en innedag. Jag ska Psp:a och se Cesar, Mannen som talar med hundar, förstås. Både reprisen nu på em. och kvällsprogrammet.

Vad skönt att Evlin, Eva och hennes Gubbe fick upp sitt tält med hjälp av syrra och svåger. Tur med vädret hade de också. Härligt!

Hoppas alla har och haft en bra måndag!

1000 kramar till er