Midsommarafton var ganska blöt och lite kylig. Men med tröjorna på och under skydd av markisen satt vi och mumsade i oss den traditionella midsommarmaten. Gott-i-gott-gott!

Vi var inte många i år, sonen Robert med sambo Jeanette och yngsta sonen, Micke 16 år, Jeanettes syster Lisbeth som rest upp från Danmark för att Jeanette fyllde år den 20 juni, Hasse med vovvarna Bamse och Moa och så Gubben och jag. De andra barnbarnen med sina respektive firade egen midsommar med kompisar hos äldsta barnbarnet Eva.

Det blev ingen midsommarstång eller Små grodorna i år… men det gick utmärkt bra i alla fall… hihi.

Micke satt vid min dator och spelade på nätet när han inte var med oss och Hasse försökte finna elfelet i sin buss. Han måste ju fixa det eftersom han ska på utställning till Gotland nu i början av juli.

Senare på kvällen satt vi inne och spelade kortspelet Uno som vi alla tycker är så kul! Den som först når 500 poäng förlorar. Jeanettes syster, Lisbeth vann för hon hade minst med poäng då vi uppnått 500 poäng och då var klockan halv ett på natten. Då åkte de hem till Västerås. Jeanette och Lisbeth fortsatte då med sin släktforskning till 5 på morgonen.

Hasse och vovvarna sov över. Vi sov länge på midsommardagen.

Vår vän Lennart kom ut och åt lunch med Hasse och oss. Vi satt och snackade lite om ditt och datt och fikade och åt jordgubbar med grädde. Jeanette fyllde ju år och firade den med barnen och deras respektive hos Eva.

Hasse och vovvarna åkte hem senare på kvällen.

Vi grattade Jeanette på söndagen med en blomkvast och ett tårtfat på fot med jordgubbsmotiv på samt en tårtspade med samma motiv. Till Lisbeth, Jeanettes syster köpte vi en mugg med likadant motiv på. Vi sa att det var ett litet minne av denna regniga midsommar då hon besökte sin syster.

Senare på eftermiddagen kom sonen Rickard och Lennart. De tog ett sista farväl av Alfons vår hund. Han ska få somna in på onsdag eftermiddag. Han blev jättedålig på midsommarafton och verkar nu ha väldigt ont emellanåt. Alfons började bli skröplig efter operationen av tanden. Sedan har det gått mer och mer utför. Han har fått knölar på hela kroppen och en del har börjat växa. Men han blir 13 år i oktober och har aldrig varit sjuk tidigare så förhoppningsvis har han haft ett någorlunda bra liv här hos oss. Veterinären tror också att det är cancer. Tråkigt, tråkigt!!!

I går, min födelsedag, var en ljuvlig dag. Solen strålade från klarblå himmel och det var 20-25 grader varmt. Jag blev grattad redan på midsommaraftonen med blommor, Gerbera och tårta, men Hasse och Bamse och Moa kom ut på kvällen med en stor fin blomma och fint kort och tårta med gratulationer från dem och Hasses bror Göran. Tack så hjärtligt mycket!

Blomman är en lilja som heter Mona Lisa och som inte blir så hög och är svagt rosa.

Tack Barbro Eglander, Barbro Lundin, Lennart, mina söner som ringde och grattade mig med hälsningar från de sina.

Gubben och jag var ute hela dagen. Han klippte gräs och jag planterade och satte ut blomlådor i tron att nu är väl kylan över. När klockan var 3 i natt vaknade jag och tittade på termometern, Fy farao! 8 grader varmt! Men nu i dag är det lika strålande som i går.

Hoppas att ni Allesammans får njuta av detta strålande väder!

Kram, Kram!