Vi har ett väldigt oväder över oss. Det har störtregnat och blåst nästan stormvindar under hela natten och förmiddagen och håller på än.

.

Jag vaknade i morse av en rejäl duns. När jag tittade ut på altan var det hammocken som blåst omkull över ett par stolar så det hade blivit hål i taket och i sittryggen. Jaa, den hammocken har fått vara med om mycket nu som jag skrivit tidigare om. Partytältet hängde över staketet och blommorna blåste omkring med eller utan krukor.

De stora krukorna hade inte vält. Blommorna ser verkligen inte glada ut och jag får kolla om några av dem har gått av. Nu har vi ställt dem efter husväggen så länge.

Jag hade liljan Mona Lisa ute men som tur var hade den inte gått av och alla 6 blommorna finns kvar på den liksom knopparna. Vi tycker den är såå fin!

Halva stora parasollet, som vi nyss lagat, hängde, pinnarna har väl gått av på den sidan. Dynorna som vi hade under markisen var genomblöta precis som dynorna som legat på stolarna under partytältet.

Vi visste att det skulle bli massor av regn, men inte trodde vi att det skulle blåsa upp så här för då hade vi ju lagt in dynorna i bastun. Partytältet hade vi skruvat fast i golvet och knutit fast i staketet så det tänkte vi inte ens på.

Nu är köksstolar, torkskåp och torkställningar fulla med blöta dynor. En del av dem går in i torktumlaren och kan torkas på så sätt, om det finns ström…

Strax efter klockan 12 gick strömmen. Då tänkte vi att nu får vi väl vara utan ström bra länge och trodde att träd hade blåst över ledningarna. Men strömmen kom tillbaka bara efter ca 10 minuter så då var det väl inget allvarligare fel. Bra! Men vi har inte hört någon åska så lite positivt i eländet är det i alla fall.

Jag kunde inte fotografera eländet för jag kunde inte ta ut kameran i ösregnet. Jag tog kort efter att vi fått undan det mesta utom partytältet och då regnet var lite lugnare.

Platsen där partytältet var fastskruvat.

Här hänger det över staketet.

Platsen där hammocken stod.

Hålet i taket.