Rex fick somna in söndagen den 6 mars på Strömsholms Djursjukhus. Han hade magomvändning/magomvridning… det är så hemskt!

Han kräktes en gång på fredagskvällen. Men vi märkte inget särskilt med honom när vi gick och lade oss. På lördagen kräktes han några gånger och började se hängig ut så vi sa att vi måste ta honom till djursjukhuset på måndag. Men under lördag natt gick han bara omkring och kräktes och kräktes. Så tidigt på söndag morgon ringde vi Strömsholm och fick komma på en gång.

De tog en massa prover på Rex och röntgade honom noggrant. Det var magomvridning!! Han hade otroligt ont så de gav honom smärtstillande och efteråt lade han sig ner på golvet med en suck, äntligen är jag befriad från smärtorna och kan pusta ut. Proverna visade ett mycket dåligt resultat, så en diagnos för operation var då mycket dålig. Vi bestämde att han skulle få somna in och slippa plågas mer. Vi har sett en sådan operation på tv och den var inte enkel. Sedan kommer en besvärlig, smärtsam och mycket lång rehabilitering. Men med de provresultaten skulle nog inte Rex ha överlevt.

Rex var en underbar och mysig vovve och visade aldrig en argsint sida. När vi var till veterinären när han hade öroninfektion så var de så förvånade över att de kunde ta i honom och undersöka öronen och klippa klorna utan en min. Han har ju aldrig träffat oss och bryr sig inte om det, sa de. Det tyckte de var fantastiskt. Det har de på koppelkurserna som vi gått också tyckt.
Vi fick bara rå om honom ett halvår sorgligt nog men vi fick den tiden i alla fall.

Vi tänder ett ljus för Rexpojken i Regnbågslandet.

Du var så go´och mysig. Vi älskar dig!