Jag minns fortfarande känslan när man var barn.
År 2009 skrev jag om det.
Åh, jag blir lite nostalgisk och minns som barn hur viktigt det var att fira lucia och vilken uppståndelse och förväntning alla hade. Det var så stämningsfullt och roligt och samtidigt spännande. Lucia och hennes tärnor åkte runt i samhället med häst och släde. Bjällrorna pinglade, hästen frustade till ibland och det var brinnande facklor i slädens alla hörn. Oj oj oj, vad det var högtidligt och känslofyllt.
När de hade åkt runt stannade ekipaget utan för biografen och lucia med tärnor gled in i salongen. Där hade Luciatåget uppträdande med tärnor, stjärngossar, tomtar och pepparkaksgubbar. Lucia hade levande ljus i kransen på huvudet och tärnorna i händerna. Tomtarna hade ljuslyktor med levande ljus i. Brandchefen övervakade det hela. Kören som sjöng var lilla jag med i… hihihi
Ett år ställde min faster upp som luciakandidat. Hon blev inte lucia. Men spännande var det.

Det är ju även den 3:e advent i dag,

Vovvarna väckte mig först när klockan var tjugo minuter över åtta. Då var de hungriga och ville ut. Sedan gick vi och lade oss igen. Jag hade huvudvärk och var dessutom trött. Vaknade av mig själv kvart över tio. Skönt att få sova så länge. Efter lite kaffe och macka stökade vi undan lite och jag sa att jag saknade att kunna spela lite julmusik. Vi hade ju möblerat om lite och inte satt ihop spelare och högtalare och det. Rickard fixade detta och Torsten och jag letade fram julskivorna. Jisses, vilka minnen som kom när vi tittade igenom gamla skivor… hihihi. Sjutton också, skivspelaren fungerade inte. På så sätt kom vi att även kolla på gamla band. Snoddas, Ingeborg Nyberg, Arne Lambert, kära nån, många gamla artister… hahaha. Lunchen ja, den blev middag i stället.