Så här mycket snö har vi nu.
Nu har nog nästan alla städat ut julen och ser fram emot ljusare tider. Det känns skönt.

I går var jag igen till lasarettet för att ta nya prov kl. 07.30 och göra ultraljud på hjärtat kl. 08.00. På kallelsen stod det att man skulle vara där en kvart före utsatt tid. Jag kom kl. 07.07. Det var låst. En skylt på dörren meddelade att de öppnade kl. 07.30. Det kom några patienter till så vi väntade. En kille stod vid dörren så han hörde när de låste upp så han gick in och jag och de andra följde efter. Killen hade tagit en nummerlapp så när jag skulle ta en så räckte han fram sin nummerlapp till mig och sa, då har du varit före mig så då ska du ha denna. Jag tog inte emot lappen utan sa att det gör ingeting för jag ska bara till lab. Hur många skulle tänka som han och göra så…?

Jag anmälde mig i reception och satte mig i väntrummet. Jag väntade, väntade och väntade så till slut gick jag fram till receptionen och frågade om de hade glömt bort mig. Nää, sa receptionisten, du ska vara här kl. 08 och ultraljud. Men ska jag inte ta prov först? Hon tittade på mina kallelser. Nää, det gör de på en gång då. Jaha, varför skulle jag då vara här före kl.07.30 för provtagning?

Sedan var den stackaren som skulle göra allt sjuk och det fanns ingen annan som hade tid att göra ultraljudet så de fick ringa in en annan person. Hjärtsjuksköterskan som jag brukar ha kom och tog EKG och blodtryck. Jag frågade henne om jag inte skulle ta blodprov. Det skulle det gjorts. Sjuksköterskan frågade om jag var fastande och det var jag inte för det stod inte att jag skulle vara det.
På måndag får jag vara fastande och åka in för att ta blodproverna. Med andan i halsen kom en jättetrevlig tjej för att ta ultraljudet.

Stackars Torsten och de tre vovvarna som satt i bilen och väntade och -22 grader ute. Men det gick bra och inte tänka på miljön för det var bara att hålla bilen varm.

När jag var klar gick jag till apoteket där på lasarettet för att ta ut medicin. De hade allt jag behövde förutom den nya medicinen jag fått. Apoteket på Hälla i Västerås hade den så vi åkte dit. Willys ligger vägg i vägg med apoteket så vi handlade lite bröd och potatis.

Vi har haft Lotten hos oss för Hasse har jobbat i Eskilstuna och där kunde inte Lotten vara med. De sov över och har åkt hem nu.