Jag var till tandläkaren i går. Det var en tandhygienist som gjorde undersökningen och tog plåtar på tänderna. På måndag har jag tid igen för att ta bort tandsten och då har hygienisten visat tandläkaren plåtarna också.
640 kronor tack!
På måndag kostar det 900 kronor…
Va, jag hajade till men sa inget.

Senare på kvällen satt jag och tittade på uppdrag granskning på tv. Det handlade om rika svenskar som har gömt sina pengar utomland i skatteparadis för att slippa betala skatt. Miljarder i skatt. Vad fruktansvärt, hur kan sådant vara tillåtet och i så många år medan en vanlig pensionär får kämpa med sina ören.
Fanns inte vi fattiga arbetare skulle det inte finnas några rika heller.
Är alla med pengar lika goda kålsupare?

Jag kommer ihåg hur det kunde gå till hos tandläkaren när jag var barn. Inga krusiduller. I min klass fanns det några som var jätterädda för sprutor. Det var särskilt en kille som var livrädd. Det var 3 personer som blåhöll och tryckte ner den stackarn i stolen när han skulle få bedövningen. Flera gånger bet han av sprutspetsen och fick då örfilar.
Tandläkaren var en kärring från Skåne som bara tjatade om sina tjocka pipparkakor, (pepparkakor) pipparkakor med smör och ost på. Det fanns tjocka pepparkakor att köpa i bageriet och man hade smör och ost på dem. Det var jättegott. Min mamma jobbade extra där ibland och undrade om hon kunde köpa med hem några trasiga pepparkakor. Ånej, det gick inte an. Skulle mamma ha pepparkakor fick hon allt köpa dem till samma pris som bageriet tog, vilket hon också gjorde ibland. Vad som gjordes med de trasiga kommer jag inte ihåg vad mamma sa eller om hon inte visste det.

Det är påsk redan till veckan. Vi ska på barnkalas den 27 mars. Våra barnbarnsbarn Molly och Meya fyller 4 och 2 år. Hoppas det blir fint väder. Det ska bli mulet och kallgrader igen över helgen och början av nästa vecka. Brrr!

Hoppas bubbelplasten till växthuset kommer i morgon så vi kan sätta upp den i helgen. I ett forum säger de att det isolerar så bra att det går åt ca 35-45% mindre el. Jag beställde den i måndags hos Villabgarden.

Kram